Verificări la deținătorii legali de arme și muniții din județul Suceava. Patru persoane s-au ales cu dosar penal


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat, marți, o acțiune punctuală pe linia verificării respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții.

În urma verificărilor, au fost întocmite patru dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, arată IPJ Suceava.

Totodată, polițiștii au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.500 lei și au indisponibilizat patru arme și 20 de elemente de muniție.

De asemenea, polițiștii au anulat dreptul de deținere, port și folosire pentru patru deținători de arme și muniții ce nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă.

Aceștia sunt doi bărbați din municipiul Suceava, unul de 43 de ani și celălalt de 45 de ani, un bărbat de 86 de ani din comuna Rădășeni și o femeie de 63 de ani din comuna Marginea.

Persoanele respective nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității permisului de armă și nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirare.

În cauză li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, întrucât nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termenul legal de la expirarea permisului de armă.

Totodată, au fost ridicate și indisponibilizate două pistoale de autoapărare, o armă de vânătoare și o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, precum și 20 de elemente de muniție.


Intră acum și în grupul de