Un bărbat din Stulpicani a fost rănit după ce a intrat cu mopedul într-o movilă de pietriș. El nu avea permis, nu purta cască de protecție și era băut


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Stuplicani a fost rănit, sâmbătă seara, după ce a intrat cu mopedul într-o movilă de pietriș.

Potrivit Poliției Județene Suceava,  în timp ce conducea motociclul înregistrat pe DC 31 din comuna Stulpicani, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu pietriş şi a lipsei de experienţă în conducere, un localnic de 70 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens și a lovit o movilă de pietriş, după care, a căzut pe carosabil.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului ce nu purta cască de protecție, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)


Intră acum și în grupul de