Deschiderea anului școlar 2019-2020 la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Prima defilare în uniforma militară rămâne un moment cu o însemnătate aparte în memoria adolescenților.


Intră acum și în grupul de

Luni 9 septembrie, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a avut loc deschiderea anului școlar 2019-2020. Această zi festivă a reunit, alături de elevii ștefaniști, părinți, rude, prieteni și absolvenți din promoțiile anterioare.

Deschiderea anului școlar este o festivitate emoționantă, atât pentru cei 120 de boboci, cât și pentru părinții acestora.

Prima defilare în uniforma militară rămâne un moment cu o însemnătate aparte în memoria adolescenților.

Procesul de selecție pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar astăzi au făcut primii pași în cadență. Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” reprezintă prima treaptă spre o onorantă carieră militară. După patru ani de studii, elevii vor păși dincolo de pragul adolescenței, bine pregătiți și capabili să înfrunte dificultăţile vieţii de militar.

Colegii mai mari continuă aventura cunoaşterii în cadrul colegiului. Adolescenții au retrăit bucuria revederii și pășesc optimiști în noul an școlar pentru că au ales să se pregătească într-o instituţie prestigioasă de învăţământ militar. În acest demers vor fi sprijiniți de profesori și instructori militari, având ca reper cele peste 100 de premii obținute în anul școlar trecut la concursuri și olimpiade.

De asemenea, rezultatele remarcabile obținute de promoția 2019 la concursurile de admitere în instituțiile militare de învățământ superior reprezintă un model demn de urmat. Astfel, 32 de absolvenți și-au îndeplinit visul și urmează studiile la Academia Forțelor Aeriene, 27 de absolvenți au fost admiși la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, 18 – Academia Tehnică Militară și 18 absolvenți au optat pentru Academia Navală.

Tot în acest context, s-au remarcat și trei absolvenți care vor urma o carieră în medicină la Institutul de Medicină Militară de la Târgul Mureș și trei absolvenți care au fost admiși la Universitatea Națională de Apărare de la București.

Pentru performanțele obținute în cei patru ani de colegiu militar la învățătură, în cadrul festivității, tatăl absolventului Răzvan Moldovanu a primit,  trofeul și diploma aferentă șefului de promoție.

Răzvan nu a putut fi prezent la activitate, deoarece este cadet al prestigioasei United States Air Force Academy, Colorado Springs. Tot în Statele Unite ale Americii studiază și colegii lui, absolvenții Bogan Daniliuc și Mădălin Savin la United States Military Academy West Point, respectiv United States Naval Academy.

Rezultatele elevilor, profesionalismul și dăruirea profesorilor și instructorilor militari, dar și redobândirea celui de-al treilea Titlu de Școală Europeană fac dovada calității actului instructiv – educativ din colegiul militar câmpulungean.

Georgiana Lupu


Intră acum și în grupul de