Şapte comisii pentru cazuri speciale la teza unică la matematică


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 400 de elevi suceveni au absentat miercuri la teza unică la matematică. Potrivit IŞJ Suceava, la clasa a VII-a au fost prezenţi 8353 de elevi în timp ce 204 au fost absenţi, iar la clasa a VIII-a prezenţa a fost de 8366 elevi, în timp ce 189 au absentat.

La teza la matematică s-au înregistrat 7 cazuri speciale pentru care s-au instituit comisii speciale, precizează inspectorul Claudia Georgeta Marchitan.

„La clasa a VII-a avem 4 cazuri speciale. Doi elevi cu handicap grav – cu însoţitor, pentru ambii timpul de lucru s-a prelungit cu o oră, iar în plus, unul dintre ei realizând teza prin dictare, un elev cu handicap neuropsihic grav, unde timpul de lucru s-a prelungit cu cel mult o oră şi un elev cu mâna în ghips, ce a realizat teza prin dictare. La clasa a VIII-a, avem 3 cazuri speciale. Un elev cu handicap locomotor grav – cu însoţitor, ce este şcolarizat la domiciliu unde s-a trimis comisie specială la domiciliu, un elev bolnav de diabet zaharat tip I, pentru care timpul de lucru s-a prelungit cu 10 minute şi un elev cu mâna în ghips, ce a realizat teza prin dictare”, a menţionat inspectorul şcolar.

Elevii de clasa a VIII-a mai au de susţinut pe data de 21 mai teza la istorie sau geografie. Astfel, 814 elevi din oraşe şi 1070 din sate au ales să dea teza la istorie, iar 2.449 din urban şi 4.025 din rural la geografie.


Intră acum și în grupul de