Procurorii suceveni au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de femeia acuzată că și-a ucis trei nou născuți în anii 2016, 2018 și în 2019


Intră acum și în grupul de

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie pentru violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat, faptă săvârşită la data de 09 august 2019.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Suceava, anterior, persoana în cauză a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, ffapte comise în luna iunie 2016, respectiv în luna februarie 2018.

 Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Potrivit cercetărilor, în data de 9 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, femeia, în vârstă de 37 de ani, a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns.

Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

În acest caz a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent.

Cercetările în acest caz continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.(N.B.)


Intră acum și în grupul de