Polițiștii au identificat încă două cazuri de transport ilegal de material lemnos în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați care transportau ilegal diferite cantități de material lemnos au fost identificați în trafic pe DN 15C din comuna Fântâna Mare și DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei.

Potrivit IPJ Suceava, primul caz a avut loc marți seara. Polițiștii au oprit pentru control un ansamblul rutier cu semiremorcă condus de un bărbat de 51 de ani din municipiul Fălticeni.

Conform avizului de însoțire emis la data de 10.09.2019 de o întreprindere individuală din comuna Bogdănești, bărbatul transporta 43,47 mc cherestea de esență rășinoase.

Imagine ilustrativă

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea din documente, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, la 11.09.2019, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transportă 48,10 mc cherestea, cu 4,63 mc mai mult decât cantitatea menționată în avizul de însoțire,” arată comunicatul IPJ.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 3.000 lei a societății emitente a avizului și confiscarea valorică a cantității de 4,63 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de 2.958 lei.

Al doilea caz a avut loc miercuri, după amiază. Polițiștii au oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 31 de ani din comuna Baia care transporta deșeuri de material lemnos.

„În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 2,50 mc lemn de foc din specia fag, provenit din deșeuri”, susține sursa citată.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 400 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.


Intră acum și în grupul de