Aproape 6000 pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate la segmentul de frontieră sucevean. Un grup de contrabandiști a reușit din nou să fugă de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat aproape 6000 pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 65.000 lei.

Majoritatea pachetelor provin de la un grup de contrabandiști, care în ciuda focurilor de avertisment al polițiștilor de frontieră români, au reușit să fugă.

Mai exact, luni, în jurul orei 18.35, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Brodina, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în localitatea Brodina.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite patru colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 64.233 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, potrivit aceleiași surse, în noaptea de luni spre marți, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat cetățeanul ucrainean V.C., în vârstă de 59 de ani, conducând un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale (produse de uz casnic și cutii cu diverse produse), cantitatea de 440 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 672 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, împotriva cetăţeanului ucrainean s-a instituit măsura interzicerii întrării în România pe o perioadă de cinci ani.