Şaizeci de contestaţii, la teza cu subiect unic la română


Intră acum și în grupul de

Un număr de 20 de elevi de clasa a VII-a şi 40 de clasa a VIII-a au contestat notele obţinute la teza cu subiect unic la limba română. Astfel, în urma recorectării lucrărilor elevilor care au depus contestaţii, au fost modificate patru note la clasa VII-a şi două la a VIII-a.

Potrivit inspectorului şcolar Claudia Marchitan, la clasa a VII-a, trei teze notate iniţial cu 9 au primit 10, iar o teză notată cu 6 a primit 7 iar la a VIII-a, o notă de 6 a devenit 7, iar una de 10 a fost schimbată în 9.

Potrivit regulamentului, reevaluarea tezelor se desfăşoară pe o perioada de două zile de la data depunerii contestaţiilor, la comisia din unitatea de învăţământ. În situaţia în care între nota iniţială dată de comisia din centrul de evaluare şi nota dată de comisia din centrul de contestaţii este o diferenţa de cel puţin 0,50 puncte, nota finală a tezei reevaluate este cea acordată de comisia din centrul de contestaţii. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota finală a tezei reevaluate este cea acordată de comisia din centrul de evaluare.

Procentul de promovabilitate la clasa a VII-a este de 81,73 la sută iar la clasa a VIII-a este de 80,33 la sută.

Zilele următoare elevii vor afla ce note au obţinut la teze la matematică.
Testarea s-a susţinut în 180 de unităţi şcolare, iar subiectele au fost transmise din 36 de centre de comunicare. Tezele au fost corectate în 21 de centre de evaluare.

Elevii de clasa a VIII– a mai au de susţinut joi, teza la istorie sau geografie. Astfel, 814 elevi din oraşe şi 1070 din sate au ales să dea teza la istorie iar 2.449 din urban şi 4.025 din rural la geografie.


Intră acum și în grupul de