“Atâta vreme cât vom simţi lucrurile, ele vor exista”


Intră acum și în grupul de

Sucevenii iubitori de frumos au admirat luni seară, începând cu ora 19:00, “raiul terestru” pe care artista Camelia Rusu Sadovei “l-a expus” la City Gallery din incinta complexului comercial Shopping City. Expoziţia de artă plastică, “Poveste fără sfârşit”, care întruneşte peste 30 de lucrări de pictură şi grafică realizate de artistă în ultimii doi ani, a fost vernisată de criticul de artă Valentin Ciucă, invitatul special al evenimentului.

Valentin Ciucă a apreciat că lucrările Cameliei Rusu Sadovei reprezintă o rupere de pictura academică, tablourile fiind pictate în stilul Art Nouveau. “Artista a dat vegetalului o dimensiune estetică, expoziţia comunică la nivelul simplu, direct, lucrările aducând o stare de linişte şi creând o atmosferă de confort intelectual”, a reliefat criticul de artă.

“Poveste fără sfârşit” este o expoziţie completă prin viziune, unitară şi delicată care “bucură pe oricine, indiferent de starea de spirit deoarece reprezintă bunăstarea, abundenţa” şi oferă transpuneri moderne ale timpului mitologic prin împletirea stilului Art Nouveau cu o tentă barocă.

În încheierea vernisajului artista Camelia Rusu Sadovei i-a mulţumit criticului Valentin Ciucă pentru distinsa prezenţă şi, totodată, publicului sucevean din incinta City Gallery. “Atâta vreme cât vom simţi lucrurile, ele vor exista”, a încheiat autoarea expoziţiei.

Camelia Rusu Sadovei este absolventă a Academiei de Artă “Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, promoţia 1989, membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România şi, în prezent, este profesor de arte vizuale în cadrul Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Cu o bogată activitate artistică şi expoziţională, artista este cunoscută în ţară şi în străinătate, cu numeroase lucrări în colecţii publice şi particulare.

Expoziţia de artă plastică “Poveste fără sfârşit” este deschisă publicului în perioada 18 – 31 mai a.c.


Intră acum și în grupul de