IŞJ Suceava propune criterii pentru schimbul de posturi


Intră acum și în grupul de

Zilele acestea, în sala de şedinţe a fostului IŞJ Suceava au loc şedinţele publice de pretransfer şi transfer pentru restrângeri de activitate în învăţământul sucevean. Un număr de 576 de candidaţi şi-au depus dosarele, aceştia solicitând schimb de catedre sau dorind să-şi asigure un loc de muncă pentru următorii ani. Adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, numit în funcţie în locului lui Daniel Hrenciuc, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că la transferul pentru restrângere de activitate s-au depus 116 dosare, iar pentru pretransfer la cerere, 460 de dosare. Acesta a precizat că marţi, când a avut loc prima etapă privind transferurile şi pretransferurile, candidaţii au solicitat şi avut posibilitatea să facă schimb indiferent de nivelul de învăţământ, de la gimnaziu la liceu şi invers, din mediul rural în cel urban.

„Dorim să facem o solicitare către Ministerul Educaţiei, ca pentru anii următori, schimbul de posturi să se facă condiţionat, limitând accesul în funcţie de calitatea profesională a cadrului didactic. Nu dorim ca în şcoli bune să ajungă oameni mai puţin pregătiţi care să le scadă prestigiul”, a precizat Virginel Iordache. Acesta a spus că solicitarea va avea trei puncte, astfel cadrul didactic ce solicită schimbul să aibă cel puţin 4 ani până ies la pensie, schimbul de catedre să se realizeze în acelaşi mediu şi la acelaşi nivel de învăţământ.

Precizăm că, potrivit noilor reglementări, este permis transferul de la învăţământul rural în cel urban. Aceştia trebuie să îndeplinească nişte condiţii. Să fie titularizat cu minim nota 7, deoarece au existat vreo 3 ani în care titularizarea s-a făcut cu minim nota 5. Pentru aceştia mai există o şansă dacă între timp a participat la un alt concurs de titularizare şi a luat minim 7 dar nu s-a titularizat. De asemenea, este permis pretransferul de la gimnaziu la liceu, dar pentru cei care au urmat vreo formă de perfecţionare.

Virginel Iordache a mai ţinut să precizeze că doreşte ca la acest şedinţe de mobilitate să aibă acces toate persoanele ce solicită transferuri. „Dorim să înlăturăm folclorul că la aceste şedinţe se face nu ştiu ce!”, a spus adjunctul IŞJ Suceava.

La etapa de marţi au fost luate în discuţie solicitările educatorilor, învăţătorilor, profesorilor de limbă română, engleză, limbă maternă, miercuri fiind discutate solicitările pentru celelalte discipline şcolare.


Intră acum și în grupul de