Absolvenţii de liceu vor susţine BAC-ul în 19 centre de examen

Pentru sesiunea de bacalaureat din această vară, absolvenţii de liceu vor susţine examenul în 19 centre. Potrivit IŞJ Suceava, s-au înscris 6850 candidaţi, din care 79 sunt din serii anterioare, iar 4 din alte judeţe. Unul dintre candidaţi susţine examenul la domiciliu, având probleme de sănătate. Alţi 5 candidaţi vor da examenul în sesiunea specială, care începe pe 25 mai şi se încheie în 4 iunie. Este vorba despre elevii ce s-au calificat în loturile naţionale pentru olimpiade internaţionale, la fizică şi discipline sportive.

Absolvenţii din serii anterioare, care susţinut BAC-ul de două ori până acum, vor plăti o taxă de 217 lei, stabilită de Consiliul de Administraţie al IŞJ Suceava.
Potrivit inspectoarei IŞJ Suceava Gabriela Scutaru, în judeţ s-au constituit 19 centre de examen, care cuprind candidaţii şcolii respective, plus cei arondaţi de la alte unităţi şcolare, centrul cu cei mai mulţi candidaţi fiind Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, unde sunt 507 înscrişi, urmând Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu 367 candidaţi. Un astfel de centru trebuie să cuprindă un număr minim de 250 candidaţi.

Pentru corectarea lucrărilor s-au stabilit 6 centre de evaluare: Colegiul Naţional de Informatică, unde vor fi repartizate 1146 lucrări, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava cu 1036 lucrări, Liceul cu Program Sportiv Suceava cu 1222 teze, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi cu 1113 teze, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, 1230 lucrări şi Grupul Şcolar Nr. 1 Câmpulung, unde vor ajunge 1096 teze.

Elevii din clasele terminale încheie cursurile pe 12 iunie, prima probă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română- oral urmând a avea loc în zilele de 22 şi 23 iunie. A doua probă orală este la limba modernă, pe 24-25 iulie. Pe 26 iunie va începe prima probă scrisă, la română, urmată pe 30 iunie de proba obligatorie a profilului, scrisă, iar pe 1 iulie proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, scris sau practic. Proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, tot scris sau practic, va fi pe 2 iulie.

Rezultatele vor fi afişate pe 5 iulie, urmând depunerea contestaţiilor, ce vor fi rezolvate între 7 şi 8 iulie, afişarea rezultatelor finale urmând a avea loc pe 9 iulie.

loading...