Polițiștii din Vatra Dornei au depistat doi bărbați care circulau fără permis și cu vehicule neînmatriculate


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați, unul de 65 și altul de 66 de ani, au fost depistați în trafic circulând fără permise și cu vehicule neînmatriculate.

Ambii au fost depistați joi de polițiștii din Vatra Dornei.

Astfel, polițiștii au oprit pentru control pe DC Dornișoara, din comuna Poiana Stampei, autoturismul marca Volkswagen Golf II de culoare albă, ce avea montat pe bara din față plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu.

Cu această ocazie s-a constatat că autoturismul era condus de către un bărbat în vârstă de 65 ani, din comuna Poiana Stampei, iar în urma solicitării efectuate, conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control niciun document.

Au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române după seria de identificare menționată mai sus, ocazie cu care s-a stabilit că autoturismul în cauză nu figurează în evidența activă.

De asemenea, numerele de înmatriculare nu figurează în evidența activă. În urma verificării în baza de date a Poliției Române a conducătorului auto a rezultat că acesta nu figurează cu permis de conducere.

A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai neînmatriculat sau neînregistrat potrivit legii”, „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În aceeași zi, pe DN 17 B Crucea, polițiștii au oprit pentru control un moped marca Piaggio.

Din start s-a stabilit că conducătorul mopedului, un localnic de 66 de ani, nu posedă permis de conducere. După verificarea mopedului și a documentelor acestuia, s-a constatat că plăcuța cu număr nu corespundea vehiculului.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală, începându-se urmărirea penală faţă de infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de