Amenzi de 5000 lei pentru doi bărbați care au transportat ilegal 2,6 și respectiv 4 mc de lemn


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în trafic doi bărbați care transportau material lemnos fără acte de proveniență. Aceștia au fost amendați, iar lemnul a fost confiscat.

Ambele cazuri au avut loc joi dimineața. Primul a fost înregistrat pe DJ 172 D, între localitățile Coșna și Vatra Dornei.

Polițiștii au oprit pentru control autoutilitara marca Citroen Jumper condusă de un bărbat de 38 de ani din Vatra Dornei.

Bărbatul transporta material lemnos, iar la solicitarea polițiștilor de a prezenta documentele pentru materialul lemnos transportat, acesta a afirmat că materialul lemnos transportat l-a cumpărat de la un cetățean din satul Coșna, fără nici un document.

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Dorna, care a desemnat un lucrător silvic și a inventariat material lemnos în cauză, stabilind  că în autoutilitară se afla cantitatea de 2,69 mc lemn de foc, rășinoase, în valoare de 441,16 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 5.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia Ocolului Silvic Dorna.

Ceva mai târziu, pe DJ 209 L de pe raza satului Solonețu Nou, comuna Cacica, polițiștii au oprit pentru control autoutilitara marca Mercedes Benz, la volanul căreia se afla un bărbat de 53 de ani din comuna Moara.

În urma verificării autoutilitarei s-a constatat faptul că era încărcată cu material lemnos lemn foc fag, tăiat la un metru lungime.

S-a solicitat conducătorului auto să ne înmâneze documentele de proveniență și transport a materialului lemnos, ocazie cu care a declarat faptul că nu are asupra documente de proveniență, însă îl așteaptă pe administratorul unei societăți comerciale să-i elibereze documente în acest sens, materialul lemnos prevenind de la această societate, care are exploatare pe raza satului Solonețu Nou.

S-a procedat la verificarea autoutilitarei, aceasta figurând cu cod invalid, motiv pentru care s-a solicitat conducătorului să însoțească polițiștii la sediul Cantonului Silvic Soloneț, unde organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând cantitatea de patru metri steri lemn foc fag, cu o valoare de 446,4 lei .

S-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto, precum şi măsura complementară de confiscare a materialului lemnos ce a fost predat în custodia lucrătorilor silvici din cadrul OS Solca.


Intră acum și în grupul de