Peste 160 de amenzi au fost aplicate weekendul trecut într-o amplă acțiune a polițiștilor suceveni de identificare a șoferilor băuți


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești a organizat o acțiune punctuală pe raza județului pe linia depistării şi sancționării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, arată un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Astfel, au fost testați cu aparatul etilotest 505 conducători auto, fiind constatate zece infracţiuni si aplicate 162 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 70.135 lei. Polițiștii au reținut 19 permise de conducere, dintre care cinci pentru alcool și 14 pentru alte cauze și au retras un certificat de înmatriculare.

Spre exemplu, vinerea trecută, pe DN 17 din orașul Frasin, a fost identificat un bărbat de 51 de ani, care a condus un autoturism deși testarea cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, sâmbătă noaptea, pe DJ 176 din comuna Moldovița, a fost oprită pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani din comuna Vatra Moldoviței. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de