Subiect greşit şi în cazul tezei unice la istorie


Intră acum și în grupul de

Un număr de 169 de elevi suceveni de clasa a VIII– a au absentat joi, la teza cu subiect unic la Geografie şi 31 la Istorie. Potrivit IŞJ Suceava, nici un elev nu a fost eliminat şi nu au existat tentative de fraudare. Astfel, teza la geografie a fost susţinută de 6.342 de elevi, iar cea la istorie de 1.824.

Ca şi în cazul tezei la limba română, Ministerul Educaţiei a greşit, din nou, subiectele pentru teza unică. De această dată, eroarea apare la varianta cu numărul 5, extrasă pentru proba de Istorie pe care elevii au susţinut-o.
Într-unul dintre subiectele tezei unice a fost încurcată Armata I a României cu Armata a II-a. Mai exact, în textul cerinţei se vorbeşte despre Armata a II-a a României, în timp ce întrebarea se referă la Armata I.

Este pentru a doua oară în acest semestru când Ministerului îi scapă o greşeală în subiectele pentru teza cu subiect unic. La proba de Limbă şi literatură română, textul care trebuia analizat la prima vedere a fost copiat greşit de reprezentanţii Ministerului, care au încurcat numele personajelor din schiţa „Triumful talentului” a lui Ion Luca Caragiale.

Tocmai pentru evitarea repetării acelei gafe, Ministerul Educaţiei a hotărât ca subiectele pentru următoarele examene – Matematică, respectiv Istorie şi Geografie – să fie încă o dată corectate înainte de distribuire. Astfel, joi, la ora 11:27, profesorii au descoperit greşeala strecurată în subiectul tezei unice la Istorie.

Cum elevii începeau examenul la ora 12:00, toate şcolile au fost nevoite ca, în mai puţin de 40 de minute, să multiplice o erată redactată de reprezentanţii Ministerului, în care se explică unde apare această greşeală. Astfel, la ora începerii examenului, fiecare elev trebuia să aibă pe bancă un exemplar al acestei erate.
Ministerul Educaţiei a pornit o anchetă în cazul persoanei care se face responsabilă de această eroare. Rezultatele anchetei urmează să fie anunţate, cel mai devreme, vineri.


Intră acum și în grupul de