Schimbări de mediu discutate la Suceava, în cadrul Conferinței Internaționale IUFRO 2019


Intră acum și în grupul de

În perioada 16-20 septembrie, la Suceava a avut loc cea de-a XIII-a Conferință internațională a Grupului de lucru IUFRO (International Union of Forest Research Organizations), intitulată Methodology of forest insect and disease survey in Central Europe, cu titlul Recent Changes in Forest Insects and Pathogens Significance, informează Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Conferința este organizată, la fiecare doi ani, de către universități sau institute de cercetare din domeniul forestier din Europa și, după 19 ani, conferința revine în România. Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a avut onoarea de a fi organizatoarea acestei manifestări științifice importante, sub coordonarea Grupului de lucru IUFRO 7.03.10. La buna desfășurare a conferinței au contribuit Asociația „Societatea pentru Silvicultură și Mediu Suceava”, alături de sponsorii evenimentului – Regia Națională a Pădurilor Romsilva și compania AlphaScent (SUA).

Potrivit sursei citate, temele abordate în cadrul conferinței s-au încadrat în sfera preocupărilor privind dăunătorii și bolile care afectează pădurile din emisfera nordică și s-au axat pe identificarea unor soluții tehnice pentru controlul lor, cum ar fi: actualizarea informațiilor privind distribuția bolilor și dăunătorilor forestieri, monitorizarea speciilor invazive de boli și dăunători și propunerea unor soluții pentru reducerea impactului acestora.

Conferința a reunit peste 80 de participanți și invitați, cercetători și practicieni din domeniul protecției pădurilor din 19 țări, care au împărtășit rezultatele activității lor în acest domeniu, în cadrul celor 31 de prezentări. Un moment important al conferinței s-a desfășurat în corpul E al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unde au fost expuse 28 de postere dedicate temei centrale a ediției din acest an. De asemenea, cu sprijinul colegilor de la Direcția Silvică Suceava, Ocolul Silvic Adâncata și Ocolul Silvic Pojorâta, programul conferinței a inclus și excursii în rezervațiile naturale Pădurea Zamostea Luncă și Codrul Secular Giumalău, o ocazie rară pentru participanți de a cunoaște și admira frumusețea naturii din județul nostru, precizează USV.


Intră acum și în grupul de