Un șofer băut a lovit un biciclist în Gura Humorului și a fugit de la fața locului. Acesta a fost identificat ulterior de către polițiști


Intră acum și în grupul de

Un biciclist de 44 de ani a fost lovit, joi, de o mașină pe B-dul Bucovina din orașul Gura Humorului.

Potrivit IPJ Suceava, impactul s-a produs în momentul în care autoturism, al cărui conducător auto a întors vehiculul, s-a pus în mișcare fără să se asigure. Apoi, șoferul, a părăsit locul accidentului.

FOTO: someseanul.ro

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, care s-a deplasat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto implicat în eveniment a fost identificat ca fiind un localnic de 68 de ani.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Din primele cercetări efectuate la faţa locului, polițiștii au stabilit faptul că, vinovăția aparţine atât conducătorului auto care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de întoarcere, cât şi biciclistului care a condus bicicleta fiind sub influența băuturilor alcoolice”, arată comunicatul citat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de