Polițiștii suceveni au aplicat amenzi de peste 400.000 lei, au retras 39 de certificate de înmatriculare și 15 seturi de plăcuțe de înmatriculare într-o amplă acțiune desfășurată la nivel județean


Intră acum și în grupul de

Zeci de șoferi nedisciplinați au rămas fără certificate de înmatriculare sau plăcuțe de înmatriculare după o amplă acțiune a polițiștilor suceveni, desfășurată în perioada 20-26 septembrie, pe rețelele de drumuri naționale și europene din județul Suceava.

„În baza Planului de acțiune național al Inspectoratului General al Poliției Române pentru prevenirea și combaterea infracționalității pe rețelele de drumuri naționale, europene și autostrăzi, inclusiv cele contra persoanei sau patrimoniului comise pe aceste categorii de drumuri, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, în cooperare cu polițiștii de ordine publică și cei de investigații criminale, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, în zonele sau pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a acestor evenimente”, arată un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate, în cadrul acțiunii au fost constatate 38 de infracţiuni, dintre care 23 la regimul circulației rutiere (13 dintre acestea fiind pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului) și 15 de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 827 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 423.060 lei, dintre care 784 la regimului circulației rutiere.

Pe linie rutieră, zilnic s-a acționat cu 10 aparate radar și un dispozitiv de depistare a drogurilor. Ca urmare a ctivităților desfășurate,  au fost reținute 156 de permise de conducere, dintre care 79 pentru viteză, 16 pentru  conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 61 alte cauze.

Au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare și 15 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii au fost confiscate bunuri în valoare de 11.004 lei, constând în material lemnos, produse industriale și alimentare identificate fără documente legale de proveniență.

Polițiștii au mai dispus reținerea a opt persoane și arestarea preventivă a unei persoane, acestea fiind încarcerate în arestul IPJ Suceava pentru faptele penale comise.

„Astfel, de acțiuni vor continua pe raza județului, inclusiv în luna octombrie 2019”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de