Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, din nou pe agenda polițiștilor suceveni. 12 șoferi au rămas fără permise


Intră acum și în grupul de

În weekend, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești din nou au „vânat” șoferii urcați la volan în stare de ebrietate.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 326 conducători auto.

Prin urmare, au fost constatate șapte infracțiuni și au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.310 lei. Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

De exemplu, duminică, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DJ 178 din comuna Ciprian Porumbescu, autoturismul înmatriculat în străinătate condus de un localnic de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi, o patrulă din cadrul din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviței, mopedul înregistrat condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de