Liderul PSD Suceava Dan Ioan Cușnir consideră modernizare Sucevei trebuie să se bazeze pe infrastructură și educație și nu pe funicular și roată panoramică


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, crede că proiectul lansat în dezbatere de primarul Sucevei Ion Lungu privind construcția unui funicular spre Cetatea de Scaun și a unei roți panoramice în parcarea aferentă Cetății sunt promisiuni reeditate și consideră că modernizarea unui oraș se bazează pe infrastructură și educație.

Cușnir face referire la anunțul de duminică al primarului Ion Lungu prezentat aici de News Bucovina

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir:

„Lungu Ioan, cel care administrează Suceava de 16 ani, proaspăt întors dintr-o vizită în Italia și-a suflecat mânecile și se pare că dorește să implementeze ceea ce a văzut acolo și ceea ce crede el că a dus la dezvoltarea comunităților pe care le-a vizitat. A lansat în dezbatere publică un proiect prin care în parcul Sipote dorește să amenajeze un funicular și o roată panoramică.

La o prima vedere am putea fi tentați să spunem ”Măgarului tichie de mărgăritar!” sau să mulțumim sorții pentru că Ion Lungu nu a fost în vizită în Egipt. Dacă ar fi vizitat Egiptul, ne-am fi trezit cu un proiect de amenajare a Piramidelor la intrarea în Suceava, a Sfinx-ului în față Primăriei și a unei bariere de corali la viitorul ștrand al Municipiului Suceava.

Din păcate lucrurile sunt mult mai grave. Un citat care îi este atribuit lui Voltaire spune ”Politica este modul prin care cei fără principii îi conduc pe cei fără memorie”. Faptul că Lungu Ion nu are principii sănătoase pare să nu mai mire pe nimeni. Dar oare chiar atât de mult să se bazeze pe lipsa de memorie a Sucevenilor încât să propună în anul 2019 funicular și roată panoramică în zona Șipote/Cetate, o penibilă reeditare a promisiunilor din perioada 2010/2012.

În anul 2010 Flutur Gheorghe propunea telegondolă între zona Centrală și Cetate iar Lungu Ion plusa cu nonșalanță și promitea telegondolă de la Zamca la Cetate cu oprire în zona Centrală. Aceste promisiuni au fost reluate în anul 2012. Lungu Ion pare să se ghideze după principiul ”Nu puteți voi ține minte cât pot eu promite!”. De fapt nesfârșita serie de promisiuni neonorate lansate în spațiul public de către tripleta Lungu/Harsovschi/Flutur reprezintă cea mai elocventă dovadă a incapacității lor de a dezvolta infrastructura  Sucevei, oferindu-ne de 16 ani beculețe colorate și paranghelii de proastă calitate în loc să fie preocupați de cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă: infrastructură și educație. Suceava este condusă de oameni fără viziune și care nu au înțeles care este rolul planificării etapelor de modernizare a unui oraș, întâi infrastructură și educație iar toate celelalte sunt că o rezultantă a acestora.

 Suceava va redeveni frecventabilă atunci când va fi administrată de către oameni care s-au născut în Suceava, au amintiri din copilărie din Suceava, au o educație solidă, locuiesc în Suceava și înțeleg faptul că dezvoltarea unui oraș se poate construi doar pe cei 2 piloni Infrastructură și Educație”.


Intră acum și în grupul de