La etapa de pretransfer, 162 de profesori de la ţară au ajuns la oraşe


Intră acum și în grupul de

Din cei 214 titulari în mediul rural ce şi-au exprimat dorinţa transferului în mediul urban înaintea şedinţelor publice de pretransfer şi transfer pentru restrângere de activitate, 162 şi-au văzut visul îndeplinit, devenind „profi la oraş”, respectând condiţia de a fi obţinut minim nota 7 la concursul de titularizare.

Adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că din cele 576 dosare depuse au fost rezolvate 78 prin restrângere de activitate şi 396 prin pretransfer, ceea ce reprezintă un procent de 82,29 la sută. „Nu s-au putut rezolva solicitările a 22 de cadre. De asemenea, alte 79 de cadre au lipsit de la şedinţe sau nu au optat pentru nici unul din posturile existente”, a precizat Virginel Iordache, adăugând că la pretransfer au fost rezolvate şi solicitările a 21 de cadre din alte judeţe.

Nu au lipsit nici contestaţiile, luni, în şedinţa Consiliului de Administraţie al IŞJ Suceava acestea fiind analizate. „Patru dintre contestaţii au fost respinse ca nefondate, prin rezolvarea solicitărilor lor s-ar fi încălcat metodologia. Două au fost admise. Au avut la bază reorientarea cadrelor didactice către alte posturi ce s-au eliberat în timpul şedinţei”, a precizat adjunctul IŞJ Suceava.

Acesta a menţionat că în perioada următoare urmează detaşările în interesul învăţământului. Astfel, în perioada 27 mai – 1 iunie are loc înregistrarea solicitărilor la unităţile de învăţământ, pe 3 iunie vor fi discutate solicitările, iar inspectorii de specialitate vor propune soluţii de detaşare, pe 4 iunie va fi afişată lista cadrelor detaşate, iar pe 8 iunie se vor emite deciziile şi se vor comunica şcolilor cadrele detaşate.
Virginel Iordache a ţinut să precizeze că în cadrul acestei etape nu se rezolvă cazuri sociale sau apropieri de domiciliu, ci sunt detaşate cadrele care au desfăşurat o activitate de înaltă ţinută profesională.


Intră acum și în grupul de