Precizări în urma inserării declarațiilor directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva într-un reportaj Recorder referitor la Ocolul Silvic Moldovița


Intră acum și în grupul de

În urma apariției în spațiul public a unui reportaj Recorder, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări.

Vezi aici reportajul la care se face referire în comunicat :Pe urmele hoților de lemn: cum funcționează sistemul de șpăgi care decimează pădurile României

            Autorii reportajului respectiv au folosit în cadrul materialului video imagini și declarații ale directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, filmate în 6 august 2019, în cursul unei întâlniri profesionale organizată la Ocolul Silvic Vama, pentru a verifica aspectele semnalate de o organizație de mediu privind activitatea Ocolului Silvic Vama, nicidecum cea a Ocolului Silvic Moldovița, structuri diferite ale Direcției Silvice Suceava.

            Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, nu a fost contactat anterior de autorii reportajului pentru un punct de vedere referitor la activitatea Ocolului Silvic Moldovița, la care face referire reportajul respectiv.

            Având în vedere că imaginile și declarațiile directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, filmate în 6 august 2019 la Ocolul Silvic Vama, în alt context, au fost alăturate unui reportaj privind activitatea Ocolului Silvic Moldovița, filmat recent, denaturează grav realitatea și induce publicul în eroare, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva solicită autorilor să revină asupra utilizării imaginilor și a declarațiilor respective în cadrul reportajului.

            Pentru o corectă informare a opiniei publice, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva solicită autorilor reportajului, domnii Alex Nedea și David Muntean, să publice punctul de vedere al directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, referitor la activitatea Ocolului Silvic Moldovița, în aceleași condiții precum difuzarea reportajului menționat anterior, respectiv un interviu video pe această temă.

            De asemenea, invităm jurnaliștii să prezinte public, dacă dețin, dovezi ale unor fapte ilegale, iar persoanele care au folosit public numele directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, unele cu anumite probleme cu autoritățile, să precizeze dacă l-au cunoscut personal sau cunosc activitatea domniei sale.

            ”Pentru clarificarea tuturor elementelor prezentate în materialul video, dar și în urma folosirii în mod incorect a declarațiilor făcute cu bună credință în urmă cu două luni în alt context, referitoare la alte aspecte, la Ocolul Silvic Vama, îi invit public pe autorii reportajului la o întâlnire luni, 7 octombrie a.c., la sediul Regiei, pentru a le oferi posibilitatea de a prelua în cadrul unui interviu video a punctului de vedere despre activitatea Ocolului Silvic Moldovița. De asemenea, invit la întâlnire și persoanele din Suceava care au făcut declarații despre persoana și activitatea mea, iar dacă din diferite motive nu se pot deplasa la București, mă ofer să mă deplasez eu la Suceava pentru a discuta cu ei toate acuzațiile lansate de ei în spațiul public” a declarat Gheorghe MIHĂILESCU, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

            Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, și Biroul de Presă au dat dovadă mereu de transparență și au asigurat jurnaliștilor și publicului interesat toate informațiile publice referitoare la activitatea instituției. (Comunicat de presă)


Intră acum și în grupul de