Cadrele didactice sucevene responsabile cu proiectele europene, în vizită la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi inspectori şcolari şi cadre didactice sucevene implicate în derularea de proiecte europene au efectuat o vizită de studiu la Bruxelles. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman, în cadrul activităţilor desfăşurate de compartimentul de Relaţii şi proiecte Europene din cadrul IŞJ Suceava se înscrie vizita de studiu la Bruxelles organizată de acesta, la invitaţia Parlamentului European şi a Comisiei Europene, pentru responsabilii cu programele comunitare din judeţul Suceava.

Vizita, derulată în săptămâna 18 – 23 mai, a fost organizată de inspector şcolar prof. Lidia Acostoaie, delegaţia fiind formată din 21 de responsabili cu proiectele europene, directori de şcoli, profesori, educatori, învăţători, etc. şi s-a bucurat de primirea doamnei Mariana Cosac de la Direcţia Generală de Informare a Parlamentului European, care a prezentat rolul Parlamentului European în luarea deciziilor în strânsă colaborare cu Consiliul UE şi Comisia Europeană, despre locaţiile sesiunilor Parlamentare, modul de completare a agendei PE, lucrul pe comisii, etc.

Viziunea de ansamblu a fost completată de prezentarea unui DVD titrat în limba română despre modul de funcţionare a Parlamentul Europei. În timpul prezentării, numeroşi membri ai grupului de vizită au adresat întrebări punctuale, referitoare la modul de alocare a bugetului, de modul de atribuire a numărului de parlamentari fiecărui stat membru, de modul de lucru pe comisii şi de aplicaţiile care se pot depune pentru stagii sau vizite în PE.

După seminar s-a vizitat Infopoint, de unde s-au luat materiale informative, pliante şi hărţi, în limba română, engleză sau franceză, pentru punctul de informare europeană din cadrul IŞJ Suceava.


Intră acum și în grupul de