FOTO // Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat, în weekend, aproape 140.000 pachete cu țigări de contrabandă. Din nou au fost trase focuri de armă, dar contrabandiștii au reușit să fugă în Ucraina

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră suceveni au descoperit peste 11.750 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 137.500 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, sâmbătă, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Brodina a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre localitatea Falcău, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre  localitate.

Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite patru colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 114.075 lei au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

De asemenea, duminică, și polițiștii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au depistat două persoane care transportau în spate mai multe colete, spre localitatea Costileva.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor însă acestea  nu s-au supus somațiilor legale prin voce, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată contrabandiştii nu s-au oprit şi au fugit spre teritoriul statului vecin,  întorcându-se în Ucraina.

Imediat, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre evenimentul de frontieră, în vederea efectuării cercetărilor ce se impun, conform procedurilor în vigoare.

În zonă, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 23.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.