Tocător de lemne ilegal, depistat în pădurea de lângă Bogdănești. Firma căreia în aparține utilajul amendată cu 10.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii și Garda Forestieră Suceava au descoperit, joi, în zona Săcuța deal din comuna Boroaia, un bărbat, care, în calitate de însoțitor de bord al tocătorului de lemne montat pe un camion, producea biomasă (tocătură lemn foc rășinoase) pe care o încărca într-o semiremorcă.

S-a constatat că atât tocătorul de lemne, cât și mijloacele de transport sunt proprietatea unei firme din comuna Bogdănești, care nu deține exploatare forestieră în zonă, iar pentru materialul lemnos folosit la producerea biomasei, nu poate fi prezentată proveniența legală în condițiile legii, tocătura fiind produsă din crengi și resturi de lemn foc rășinoase.

A fost măsurată cantitatea de biomasă, rezultând cantitatea de 43,2 metri steri, respectiv 17,71 mc. Valoarea cantității de tocătură a fost stabilită la suma de 1.943,67 lei, rezultată din prețul unitar al unui mc de lemn foc rășinoase – 109,75 lei.

Astfel, firma a fost amendată cu 10.000 lei, iar biomasa a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de