Acţiuni de ecologizare în „Săptămâna mediului”


Intră acum și în grupul de

„Ziua Mondială a Mediului” va fi sărbătorită printr-o serie de acţiuni de ecologizare. Şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că la iniţiativa Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava pe malul râului Suceava va avea loc o acţiune de ecologizare, iar joi, comisarii de mediu împreună cu Agenţie de Protecţie a Mediului Suceava, Primăria Suceava, cu 50 de voluntari ai Grupului GEC Bucovina vor strânge deşeurile de pe versantul NE al Sucevei, din spatele Pieţei centrale până pe serpentine. „La acţiune va participa şi firma Rosal, care va pune la dispoziţie un mijloc pentru transportarea deşeurilor la rampa de gunoi. Pe data de 5 iunie, la ora 10 va avea loc un marş al ecologiştilor pe traseul Primăria Suceava- Casa Culturii Suceava la care vom participa alături de colegii de la APM şi eco-şcoli”, a precizat Adriana Iordache.

Şi Comisariatul Regional Suceava, pentru marcarea Zilei Mondiale a Mediului a iniţiat şi organizat o serie de manifestări. Potrivit comisarului regional Diana Croitoru, este vorba despre concursul de desene „Pământul nu este un depozit de deşeuri” cu participarea Şcolii Generale cu clasele I- VIII Bosanci şi a Primăriei Bosanci, urmând ca expoziţia lucrărilor şi jurizarea să aibă loc în data de 04.06.2009, iar premierea în data de 05.06.2009, concursul de eseuri „Călimaniul privit prin ochii de copil”, organizat cu participarea Şcolii generale cu clasele I- VIII Panaci, Primăria Panaci şi Administraţia Parcului Naţional Călimani, jurizarea fiind programată pentru data de 04.06.20069 şi premierea pentru 06.06.2009, concursul „Salvează un arbore colectând hârtie”, derulat în rândul mass mediei locale, în perioada 29.05- 03.05.2009- jurizarea şi premierea urmând a avea loc în data de 05.06.2009 şi concursul de realizare a unor obiecte artizanale din deşeuri care vor constitui premii în cadrul concursului „Salvează un arbore colectând hârtie”, cu participarea copiilor de la Palatul Copiilor din Iaşi, premierea lucrărilor fiind pe 03.06.2009.

La nivel regional acţiuni de salubrizare vor mai avea loc în Bacău, la Botoşani, unde vor fi curăţate parcurile din municipiu în colaborare cu şcolile nr. 10 şi 13 din localitate, iar la Şcoala 17 va avea loc Simpozionul Internaţional „Natura, Copilul şi Jocul”, în judeţul Iaşi, în zona Bârnova – primetrul Rezervaţiei Paleontologice şi Geologice Dealul Repedea Iaşi sub deviza „Tu şi Eco Green- împreună pentru un oraş curat” va avea loc o acţiune de salubrizare în colaborare cu Direcţia Silvică şi APM Iaşi.

În colaborare cu Şcoala Generală Vânători Neamţ, în comuna Poiana Teiului- zona de agrement se vor strânge deşeurile iar în municipiul Vaslui, în colaborare cu Şcoala nr. 5 se va realiza salubrizarea zonei de agrement Paiu.


Intră acum și în grupul de