Aproape 100 de amenzi au fost aplicate în cadrul unei noi acțiuni pentru combaterea infracțiunilor silvice în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Săptămâna trecută, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, cu această ocazie au fost organizate 42 de acţiuni și controale și au fost constatate patru infracțiuni silvice. Pe lângă asta, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.842 lei. Totodată, au fost confiscați 56 m.c. material lemnos, în valoare de 12.281 lei.

Spre exemplu, în urma unui control efectuat la o societate comercială din comuna Râșca a fost scos la suprafață faptul că firma a expediat fără documente de proveniență legală cantitatea de 26,69 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, cantitate determinată ca diferență între stocul scriptic și stocul faptic inventariat la data efectuării controlului.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicată o sancţiune contravențională în valoare de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 26,69 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de 5.493 lei.


Intră acum și în grupul de