Un copil a fost acroșat de un autoturism pe o trecere pentru pietoni din Pârteştii de Jos. Băiatul încerca să traverseze strada în fugă, iar șoferul nu a reușit să frâneze


Intră acum și în grupul de

Un copil de opt ani a fost ușor rănit după ce a fost acroșat de un autoturism, șoferul căruia nu a redus viteza în preajma unei treceri pentru pietoni din loc. Pârteştii de Jos.

Potrivit IPJ Suceava, accidentul a avut loc luni. „Un bărbat de 51 ani, din com. Comăneşti, în timp ce conducea autoturismul pe DC 24A, din loc. Pârteştii de Jos, nu a adaptat viteza în zona unei treceri pentru pietoni semnalizată cu indicatoare rutiere, acroşând cu partea stânga faţă a autoturismului pe un minor de 8 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile, dinspre şcoală, fără să se asigure corespunzător”, arată comunicatul polițiștilor suceveni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât conducătorul auto, care nu a adaptat viteza în zona trecerii pentru pietoni, cât şi pietonul care s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure corespunzător, în fugă, mai arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de