Elevii de clasa a IV-a din 9 şcoli sucevene au participat la evaluarea naţională


Intră acum și în grupul de

Un număr de 353 de elevi din nouă unităţi şcolare sucevene au participat la evaluarea naţională a elevilor din clasa a IV-a. Potrivit IŞJ Suceava, aceştia provin de la şcolile Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3 Câmpulung Moldovenesc, Şcoala cu clasele I-IV „Gheorghe Gafencu” Fălticeni, Şcoala cu clasele I-IV Cotul Dobei Fântânele, Şcoala cu clasele I-IV Mironu -Valea Moldovei, Şcoala cu clasele I-IV nr. 3 din Frumosu, Şcoala cu clasele I-VIII Vadu Negrilesei, Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Negri, Şcoala cu clasele I-VIII „Iorgu Toma” Vama.

Selecţia şcolilor şi eşantionarea a fost realizată de către M.E.C.I. şi Centrul Naţional de Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar.

Activitatea a fost coordonată de către inspectorii şcolari pentru învăţământul primar din I.S.J. Suceava şi 16 institutori -metodişti şi membri ai consiliului consultativ, ca administratori de test.

Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a precizat că scopul testării naţionale îl constituie identificarea nivelului de cunoştinţe al elevilor la sfârşitul clasei a IV-a, iar concluziile vor fi prezentate în cadrul consfătuirilor cu inspectorii şcolari generali, ce se vor desfăşura în septembrie 2009.

Testarea propriu-zisă a vizat itemi din disciplinele limba şi literatura română, matematică şi ştiinţe, durata completării celor două combinaţii de teste fiind de 2 ore.


Intră acum și în grupul de