Vernisaj al expoziţiei de pictură româno-ucraineană şi lansarea catalogului taberei de creaţie

La Muzeul de Istorie din Suceava, vineri, la ora 12:00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură româno-ucraineană şi lansarea catalogului taberei de creaţie. Complexul Muzeal Bucovina Suceava împreună cu partenerul său de partea română – Consiliul Judeţean Suceava şi partenerul ucrainean Muzeul de Artă Cernăuţi desfăşoară în perioada 23 august 2008 – 22 august 2009 proiectul transfrontalier „Arta, un limbaj comun între două culturi”. Proiectul este finanţat de UE, prin PHARE, în valoare de 59.000 euro şi se desfăşoară în cadrul Programului de Vecinătate România-Ucraina 2004-2006, componenta PHARE CBC 2006.

Expoziţia cuprinde 90 de lucrări realizate de artişti plastici români şi ucraineni participanţi la tabăra de creaţie desfăşurată în perioada 22 aprilie – 6 mai a.c. la Suceviţa. Cu această ocazie va fi lansat şi Catalogul Taberei de Creaţie, catalog de artă în care se regăsesc toate lucrările prezente în această expoziţie. În interiorul expoziţiei va fi amplasat un touch-screen, aparat achiziţionat prin fondurile alocate proiectului, prin intermediul căruia cei interesaţi vor putea accesa date suplimentare despre proiect şi momente din timpul taberei de creaţie de la Suceviţa.

Iubitorii de frumos din România vor putea vizita regalul de artă româno-ucraineană pe toată perioada lunii iunie, urmând ca la începutul lunii iulie a acestui an expoziţia să fie vernisată la Muzeul de Artă din Cernăuţi.

Prin activităţile sale proiectul încurajează dezvoltarea contactele transfrontaliere şi cooperarea între instituţii cu acelaşi profil de activitate, punând accentul pe colaborarea culturală dincolo de frontierele geografice şi culturale în domeniul artei şi a creaţiilor artistice.

loading...