Importanța alimentației sănătoase în rândul tinerilor adolescenți, tema unei discuții cu elevii CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Ziua de 16 octombrie a fost marcată la CSEI ,,Sf. Andrei’’ Gura Humorului prin activitatea ,,Alimentația echilibrată a adolescentului’’ din cadrul proiectului Eco – școala, activitate desfășurată cu prilejul sărbătoririi ,,Zilei mondiale a alimentației’’ unde au participat, un număr de aproximativ 50 elevi ai școlii, însoțiți de cadre didactice implicate în activitate.

Obiectivele principale ale activității au fost conștientizarea elevilor cu privire la alimentația sănătoasă, cunoașterea problemelor din sectorul alimentar datorită faptului că poporul român are o alimentație preponderent nesănătoasă.

Activitatea a debutat cu o prezentare a importanței alimentației sănătoase în rândul tinerilor adolescenți datorită faptului că la această vârstă cerințele energetice și nutriționale sunt crescute. Totodată, a fost subliniat faptul că alimentația de tip fast-food nu asigură funcționarea corespunzătoare a organismului, fiind încurajat consumul de fructe și legume proaspete.

La finalul activităţii, elevilor li s-a prezentat o variantă de meniu pentru mic-dejun, dejun și cină, precum și gustările dintre mese.

La buna desfășurare a activității au conlucrat următoarele cadrele didactice:  prof. Iordache Ancuța, prof. Simeria Maria, prof. Flutur Elena, prof. Luca Lacrimioara, prof. Baciu Elena, prof. Huțanu Lucia, prof. Mireuță Dorina, prof. Bejinariu Andreea, prof. Stoleru Andreea, prof. BuligaCîrstean Elena.


Intră acum și în grupul de