Două persoane reținute și zeci de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei ample acțiuni de creșterea gradului de siguranță publică în comuna Dornești


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au constat mai multe infracțiuni și au aplicat zeci de amenzi în cadrul unei acțiuni desfășurate în comuna Dornești. Potrivit IPJ Suceava, acțiunea a avut loc pe parcursul zilei de miercuri și la ea au participat 22 de polițiști.

Sursa citată arată că în zona centrală a comunei s-a acționat și pentru prevenirea furturilor din buzunare şi din poșete, prevenirea furturilor din autoturismele parcate în zona, depistarea celor care încearcă să valorifice bunuri provenite din infracţiuni. Astfel s-a verificat provenienţa mărfurilor la persoanele care desfăşoară activităţi de comerţ.

De asemenea, au fost controlate 89 de autoturisme și au fost legitimate 109 persoane. Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.155 lei și a fost reținut un permis de conducere.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate două infracțiuni, respectiv una de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, o de tentativă la „furt calificat”. În ambele cazuri, autorii au fost reținuți pe bază de ordonanță pe o durată de 24 ore.

Furtul a fost constat în urma unei sesizări prin 112. Polițiștii s-au deplasat la locul indicat de apelant, iar în urma verificărilor efectuate, au stabilit că în în jurul orei 08.50, apelantul a auzit afară zgomote, respectiv cum cineva a bătut în ușa și geamurile locuinței.

Neștiind ce se întâmplă, bărbatul a verificat camerele de supraveghere, observând cum în curtea imobilului său de domiciliu a pătruns un bărbat, iar din una dintre anexele locuinței a luat o scară, după care s-a îndreptat către locuință, întrând în aceasta prin ștablatul degradat ca urmare a producerii unui incendiu.

În urma măsurilor operative întreprinse bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost identificat ca fiind un tânăr de 20 ani, din com. Marginea.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că acesta se află în stare de recidivă, fiind condamnat anterior pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie” și reținut la data de 05.10.2019 de către Poliția mun. Suceava, față de el fiind dispusă anterior măsura controlului judiciar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pe o perioadă de 60 zile în perioada 06.10.2019-04.12.2019.

În cauză s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectului, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind „tentativă la infracțiunea  de furt calificat”.

În aceeași zi, pe DC 51B din com. Dornești, la intersecția cu drumul comunal denumit popular „strada Căminului”, a fost observat un autoturism, la volanul căruia se aflaun tânăr  de 24 ani, din com. Dornești, care nu posedă permis de conducere.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestui autoturism, având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, concomitent cu solicitarea de sprijin prin stația din dotare unui alt echipaj.

După aproximativ 100 de metri, autoturismul a pătruns în curtea unui imobil loc în care funcționează un service auto, fiind urmărit de către echipajul de poliție.

Conducătorul auto a coborât din autoturism, fiind oprit de către polițiști prin folosirea forței fizice.

După identificarea conducătorului auto, la locul faptei a ajuns și echipajul de poliție solicitat în sprijin. În continuare, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, ocazie cu care s-a constatat că tânărul de 24 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. De asemenea, s-a constatat că tânărul se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, până la data de 29.10.2019.

S-a dispus reținerea suspectului și a fost introdus în arestul IPJ Suceava. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Intră acum și în grupul de