Sindicatul de la Star Mod solicită ca ajutorul de şomaj să fie dirijat către societăţi


Intră acum și în grupul de

Ca o măsură concretă de sprijin pentru firmele de producţie, sindicaliştii societăţii de confecţii Star Mod Suceava solicită ca ajutorul de şomaj să fie dirijat către firme. „Star Mod este printre singurele societăţi de producţie din judeţ. Avem 500 de salariaţi, iar pentru a nu trimite oameni în şomaj avem nevoie de ajutor. Toată lumea vorbeşte de măsuri dar nimeni nu vine cu ceva concret. Noi solicităm ca pentru o perioadă determinată de timp ajutorul de şomaj să fie dirijat către societăţi pentru a ne putea păstra salariaţii. Acesta ajutor nu îi poate fi de folos persoanei decât pentru o perioadă de câteva luni, apoi termină şomajul şi ce face, aşa îl păstrezi pe salariat?”, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Ana Givnici, liderul Sindicatului „Viitorul” din cadrul Star Mod Suceava, agent economic ce are 500 salariaţi.

Aceasta a precizat că problemele de la Star Mod au început acu 4-5 ani odată cu căderea cursului valutar, firma de confecţii lucrând în mod special pentru export. „A scăzut valoarea comenzilor la fel ca şi producţia dar preţurile la utilităţi au fost în creştere. Noi nu putem închide fabrica. Depind de noi atâtea familii, chiar dacă salariile sunt mai mici sau mai mari. Sunt probleme cu care ne confruntăm din 2004, nu au început o dată cu criza. Probleme au fost aduse la cunoştinţă, de la comisiile de dialog social din cadrul Prefecturii Suceava până la Guvern, dar nimeni nu ne-a dat atenţie. Am fost în guvernarea trecută inclusiv la primul ministru Tăriceanu şi nici măcar nu a vrut să ne spună de ce nu ne primeşte”, a precizat liderul Sindicatului „Viitorul” din cadrul Star Mod Suceava.

Prezent la conferinţă, vicepreşedintele Uniunii Sindicale Teritoriale- Filiala Suceava a CNS „Cartel Alfa”, Costel Buta, a afirmat că „aici este nevoie de intervenţia statului în economie” aşa cum se întâmplă şi în alte ţări. „Această intervenţie s-a diminuat până a ajuns aproape la zero. Nu trebuie ca statul să decidă politica firmelor dar ar putea interveni pentru a ajuta”, a spus Costel Buta.

Uniunea Sindicală Teritorială- Filiala Suceava a CNS „Cartel Alfa” anunţă pentru următoarea perioadă o serie de proteste.


Intră acum și în grupul de