Poliţist de la IPJ Botoşani ce a accidentat grav un pieton, trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Un poliţist de la IPJ Botoşani riscă o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 3 de ani după ce a accidentat grav un pieton aflat la marginea drumului ce străbate localitate suceveană Călugăreni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, instituţia a dispus trimiterea în judecată a lui I. MARIUS, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Dorohoi, agent de poliţie în cadrul IPJ Botoşani pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă.

Astfel pe data de 07.12.2008, în jurul orelor 10,30, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală cu număr de înmatriculare BT-77-YON pe DN 29A, pe raza localităţii sucevene Călugăreni, comuna Adâncata cu o viteză peste limita legală, respectiv 61 km/h şi dând dovadă de lipsă de prevedere, s-a angrenat în efectuarea unei manevre de depăşire pe o porţiune de drum îngustă, pătrunzând astfel pe acostament.

În acelaşi moment, chiar pe lângă partea carosabilă circula I. Ioan care, la rândul său, dând dovadă de imprudenţă, a încercat să pătrundă pe carosabil, impactul neputând fi evitat. Şoferul a claxonat şi a încercat să evite lovirea pietonului, însă, fiind în depăşirea altui autoturism nu a avut spaţiu suficient pentru a vira dreapta.
Pietonul a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 78 – 80 zile de îngrijiri medicale.

„Rezultatul socialmente periculos s-a produs datorită concurenţei culpelor celor două părţi, responsabilitatea mai mare revenind părţii vătămate, care, brusc, fără să se asigure, şi-a schimbat traiectoria de deplasare încercând să intre de pe acostament pe partea carosabilă. Culpa inculpatului constă în producerea unor leziuni foarte grave victimei, datorită vitezei mare de deplasare a acestuia cu autoturismul printr-o localitate”, precizează purtătorul de cuvânt al Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de