250 de pompieri vor păzi 72 secţii de votare din judeţ


Intră acum și în grupul de

Premergător şi pe timpul desfăşurării alegerilor europarlamentare, pompierii suceveni vor fi angrenaţi într-o serie de activităţi ce au drept scop asigurarea nivelului de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor evenimente neplăcute.

Totodată, se efectuează controale de verificare a securităţii la incendiu a spaţiilor unde se vor organiza secţii de votare. Vor fi urmărite aspectele preventive legate de asigurarea dotării spaţiilor cu mijloace de primă intervenţie, marcarea şi menţinerea liberă a căilor de evacuare şi intervenţie, asigurarea locurilor de fumat în afara spaţiilor secţiilor de votare, verificarea instalaţiilor electrice.

Se va avea în vedere ca, pe cât posibil, amenajarea secţiilor de votare să se facă la parterul clădirilor, iar amplasarea cabinelor de votare să se realizeze fără a bloca ori îngreuna accesul la mijloacele de apărare împotriva incendiilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava va asigură buna desfăşurare a Alegerilor Europarlamentare la un număr de 72 secţii de votare în 19 localităţi din judeţul Suceava. În acest scop 250 de ofiţeri şi subofiţeri, din cadrul serviciului profesionist pentru situaţii de urgenţă, au misiunea de a asigura atât paza secţiilor de votare cât şi paza pe timpul transportului şi depozitării buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.


Intră acum și în grupul de