Locatarii unui bloc de pe strada Libertății din Suceava sunt nemulțumiți de proiectul Consiliului local de a transforma strada în parcarea Prefecturii


Intră acum și în grupul de

Locatarii din blocul nr. 1 de pe strada Libertății din Suceava nu vor ca strada pe care este situat blocul lor să fie transformată în parcare pentru mașinile angajaților Prefecturii județului Suceava, așa precum prevede un proiect de hotărâre al Consiliului Local.

În acest sens, locatarii au emis, astăzi, un comunicat de presă prin care și-au exprimat nemulțumirea față de proiectul respectiv și au prezentat lista cu semnatarii acestui comunicat. Totodată, aceștia au trimis și o petiție în adresa Primării Suceava în care au anunțat autoritățile locale că nu sunt de acord cu proiectul inițiat de Primarul Sucevei.

Redăm mai jos adresarea locatarilor suceveni:

„Noi, locatarii din blocul nr.1, str. Libertății, Mun. Suceava, va informăm prin prezentul comunicat că ne opunem proiectului de hotărâre privind schimbarea de destinație a străzii Libertății din stradă în parcare.

Acest proiect a fost inițiat de Primarul Mun. Suceava și este propus, fără consultarea riveranilor, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Suceava, din data de joi, 24 octombrie. 

Accesul pe strada Libertății a fost restricționat exclusiv pentru autoturismele Instituției Prefectului, prin montarea ilegală de indicatoare rutiere, fapt care a fost deja amendat în multiple rânduri de Serviciul Poliției Rutiere. Mai mult, Primăria intenționează să monteze abuziv o barieră auto, conform Certificatului de Urbanism nr. 1429 din 09.10.2019, pentru a interzice accesul pe str. Libertății atât riveranilor, cât și restului cetățenilor din Mun. Suceava.

Se încearcă astfel privatizarea domeniului public al Municipiului, contrar interesului cetățenilor și în beneficiul exclusiv al Instituției Prefectului Jud. Suceava. 

De asemenea, legea este încălcată cu bună știință, deoarece gararea și parcarea autovehiculelor la mai puțin de 5 m de ferestrele camerelor de locuit este interzisă de „Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014. 

Cu respect,
Locatarii din blocul nr.1, str. Libertății, Mun. Suceava”


Intră acum și în grupul de