Profesorii din Câmpulung vor apela la un executor pentru a recupera de la Primărie banii câştigaţi în instanţă


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice din municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt îngrijorate în privinţa salariilor pentru perioada verii, ca atât mai mult cu cât aceştia au de recuperat bani din anii 2007 şi 2008. „Câmpulung Moldovenesc se confruntă cu o situaţie specială. Anul trecut s-a câştigat în instanţă un proces privind sporurile. Nici până acum nu am reuşit să intrăm în posesia banilor deşi hotărârea este definitivă şi irevocabilă. La aceasta se adaugă o alta pentru diferenţele pe 2008” a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Radu Corbotiuc, lider al Sindicatului Liber din Învăţământ zona Câmpulung Moldovenesc afiliat la FSLI.

Acesta a precizat că s-au făcut numeroase demersuri, despre această situaţie fiind înştiinţată Prefectura, Consiliul Judeţean, Ministerul Educaţiei dar nu au fost rezolvate. „Am încercat să rezolvăm situaţia pe cale amiabilă şi nu am apelat la un executor judecătoresc dar acum nu avem încotro.

Pe lângă banii datoraţi vor plăti şi executorul dar este singura modalitate de a recupera banii de la ordonatorul principal care este Primăria” a precizat Radu Corbotiuc, adăugând că situaţia este critică şi în ceea ce privesc banii pentru salariile cardelor didactice în lunile iunie, iulie şi august.

„După un an de muncă profesorii sunt în situaţia de a nu şti ce bani vor avea. Şi nu e vorba de concedii de odihnă, ci de oameni care îşi fac griji că nu au cu ce plăti ratele, care au contractat împrumuturi şi care depind de ziua de salar. Situaţia e şi mai gravă pentru familiile în care ambii soţi lucrează în învăţământ. Înainte de teze când am protestat, toţi inclusiv părinţii copiilor ne cereau să fim înţelegători, acum cine ne înţelege pe noi?” a spus liderul Sindicatului Liber din Învăţământ zona Câmpulung Moldovenesc.

Acesta a afirmat că diferenţele salariale pe care le au de recuperat pentru 2008 sunt de cca. 13 miliarde de lei vechi iar cele pentru 2007 de 14-15 miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de