Farmaciile luate cu asalt de inspectorii DSP în căutarea controversatelor capsule Super Slim


Intră acum și în grupul de

Inspecţia Sanitară de Stat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava efectuează în farmaciile din judeţ o acţiune privind depistarea unităţilor ce comercializează controversatul medicament de slăbit Super Slim. „S-a depistat că aceste capsule conţin o substanţă numită sibutramină derivat al amfetaminei substanţă ce este eliberată de farmacii în regim special” a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioinginerul medical Adrian Popescu, cu precizarea că există 3 loturi cu acest produs chinezesc, importate de două firme din Timiş.

„Inspectorii au demarat o serie de acţiuni în toate farmaciile din judeţ şi se află acum în teren. Aceştia vor verifica cât s-a vândut din acest produs şi care sunt stocurile existente” a menţionat Adrian Popescu.

Amfetaminele sunt droguri, medicamente care măresc viteza de reacţie a corpului. Ele fac inima să lucreze mai repede şi pompează adrenalina în sistem.
Asemenea medicamente se eliberează doar pe bază de reţetă cu regim special eliberată de medicul specialist.

„Persoanele care au achiziţionat aceste capsule trebuie să se prezinte la medic pentru a i se stabili o schemă de tratament şi eventualele constraindicaţii” a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. Acesta a ţinut să spun că farmaciile trebuie să elibereze aceste capsule numai pe baza reţetelor eliberate în regim special de medicul specialist.


Intră acum și în grupul de