Filarmonica din Iaşi va cânta pentru olimpicii suceveni

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava organizează duminică, în Sala polivalenta a Complexului „Conacul Domnesc”, GALA OLIMPICILOR SUCEVENI, ediţia 2009. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că scopul manifestării este sărbătorirea elevilor premiaţi la faza naţională a olimpiadelor şcolare din acest an, împreună cu profesorii îndrumători, directorii unităţilor şcolare din care provin, inspectori şcolari, reprezentanţi ai comunităţilor judeţene şi locale, personalităţi politice, oameni de cultură, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi mass-media.

„Evenimentul este susţinut financiar de către Consiliul Judeţean Suceava şi reprezintă o premieră pentru mediul educaţional sucevean, având în vedere formatul desfăşurării şi participanţii. Pe durata a trei ore, tinerii de elită ai şcolii sucevene vor fi beneficiarii unui program inedit. După un spectacol de muzică clasică susţinut de Filarmonica din Iaşi, ei vor servi masa împreună şi vor purta discuţii cu personalităţile invitate, pe teme de interes comun. Evenimentul a fost gândit ca prilej de mediatizare şi cunoaştere a elevilor care au demonstrat performanţa prin participare la olimpiadele şcolare, dar şi de identificare a unor interese ale acestora, în vederea îndrumării şi sprijinirii lor pentru cariera viitoare. Credem că astfel, vom deschide o cale de comunicare între aceşti elevi şi personalităţi ale judeţului din diferite domenii, ale căror experienţă şi poziţie profesională ar putea contribui la cultivarea talentelor tinerilor şi la obţinerea de către aceştia a unui statut social corespunzător cu performanţa prezentă” a precizat Petru Carcalete.

La eveniment sunt invitaţi să participe 134 de elevi olimpici naţionali în 2009, 142 de profesori îndrumători ai acestora, 36 de directori de şcoli şi 35 de personalităţi. Elevii olimpici vor primi medalii inscripţionate cu însemnele evenimentului.
În cadrul programului va fi lansată şi prima ediţie a publicaţiei „Albumul olimpicilor suceveni”, cuprinzând câte o pagină cu imagini şi texte reprezentative pentru promovarea elevilor, profesorilor îndrumători şi unităţilor şcolare cu performanţe în olimpiadele şcolare.

„Ne-am gândit că premierea în bani pe care am putea-o face este foarte puţin pentru efortul pe care l-au depus aceşti elevi. Evident că ceea ce vrem să facem nu este o răsplată, dar măcar să facem un eveniment cu rezonanţă pentru ei” a conchis şeful IŞJ Suceava.

loading...