Concursul Naţional al Centrelor de Excelenţă la Informatică, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Suceava a găzduit săptămâna trecută Concursul Naţional al Centrelor de Excelenţă la Informatică. Adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat că a devenit deja tradiţie ca la acest concur, să participe şi echipaje din Polonia, „astfel, şi în acest an, au simţit emoţiile concursului un număr de 20 de poloni care au plecat acasă şi cu premii”.
Potrivit lui Vasile Monacu, noutatea de anul acesta este implicarea echipei infoarena în evaluarea surselor participanţilor, dar şi în alcătuirea de probleme cât mai interesante.

La concurs au participat elevi din clasele II-XII. Aceştia au avut de susţinut o probă practică cu durata de trei ore, timp în care trebuiau să rezolve două probleme de natură algoritmică cu ajutorul calculatorului.
Liceele în care s-au desfăşurat probele au fost: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava.

Concomitent cu desfăşurarea probelor în aceste licee, site-ul www.infoarena.ro a oferit posibilitatea desfăşurării unei probe on-line.
Evaluarea la liceu s-a făcut pe site-ul infoarena. Enunţurile problemelor pentru liceu au fost în limba engleză, existând totodată şi translatori pentru limba polonă.
Pentru fiecare categorie de concurs au fost acordate premii şi menţiuni până la 25% din numărul de participanţi la categoria respectivă. Toţi participanţii au primit tricouri şi diplome de participare, inclusiv cei care s-au clasat în top la concursul on-line.

Din România au participat 103 concurenţi din mai multe judeţe ale ţării.
Premianţii judeţului Suceava au fost în număr de 11.


Intră acum și în grupul de