Amenzi de peste 50.000 lei aplicate în cadrul unei ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor silvice în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul săptămânii trecute, în perioada 21-27 octombrie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat acțiuni punctuale pe raza județului Suceava, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acțiunii au fost efectuate 65 de  controale, fiind aplicate 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.900 lei. Totodată, polițiștii au ridicat în vederea stabilirii provenienței 55,81 mc material lemnos, în valoare de 13.354 lei, dintre care 5,82 mc faptic și 49,99 mc valoric.

O bună partea din materialul lemnos confiscat provine de la o societate comercială din comuna Valea Moldovei. Firma a fost controlată în data de 24 octombrie. În urma controlului a fost depistată cantitatea de 25,08 mc de lemn fără documente care să ateste proveniența legală.

Astfel, în cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății, fiind aplicate două sancţiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 25,08 mc lemn de lucru de esență rășinoase în valoare de 5.161 lei.


Intră acum și în grupul de