Numeroși șoferi băuți depistați pe șoselele sucevene la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

A fost plin de șoferi băuți pe șoselele din județul Suceava la sfârșitul săptămânii trecute. Polițiștii suceveni au depistat cel puțin cinci conducători auto urcați la volan în stare de ebrietate. Unii din ei au refuzat să fie testați cu aparatul etilotest, iar alții au comis accidente rutiere.

Astfel, din datele IPJ Suceava reiese că, în cursul zilei de duminică, mai mulți șoferi băuți au fost depistați în trafic la Dărmănești, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Fundu Moldovei.

Două cazuri au fost înregistrate în comuna Dărmănești. În jurul orei 00:20, pe DC 38 din localitate, a fost oprit pentru control un autoturism condus de un localnic de 22 de ani. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Apoi, în jurul orei 14:30, în aceeași localitate, un conducător băut de moped, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum a pierdut controlul asupra direcției de mers și intrat în coliziune cu un cap de pod.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, un localnic de 67 de ani, care a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.        

Prin urmare, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ce va fi soluționat procedural.

Tot duminica, pe str. Mănăstirea Humorului din Gura Humorului a fost identificat în trafic autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din comuna Mănăstirea Humorului. Fiind oprit pentru control, bărbatul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

În seara zilei menționate, pe str. Ciprian Porumbescu din Câmpulung Moldovenesc a fost oprit pentru control autoturismul condus de o femeie de 30 de ani din județul Botoșani. Șoferița avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Aproximativ la aceeași oră, pe raza comunei Fundu Moldovei, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale, provocat de un șofer băut. Accidentul s-a produs după ce un localnic de 45 de ani a condus autoturismul de la un bar din zonă pe DJ 175, pe o distanță de circa 700 de metri, cu scopul de a întoarce în intersecția cu DC Delnița, însă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un mal de pământ.

Bărbatul avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Atât în acest caz, cât și în cel precedent au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce vor fi soluționate procedural.


Intră acum și în grupul de