Dosar penal și amendă de 3200 lei pentru un șofer prins băut, fără centură și cu permisul reținut


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Șcheia a fost amendat cu 3190 lei după ce a fost prins în trafic ușor băut și circulând fără centura de siguranță. Totodată, acesta este cercetat penal pentru lipsă de permis auto, reținut de autoritățile germane.

Astfel, luni, aproape de miezul nopții, o patrulă de poliție a oprit pe DJ 209 G, de pe raza comunei Brodina, autoturismul marca Audi condus de un bărbat de 33 de ani.

La cererea polițiștilor, acesta a prezentat pentru control documentele solicitate, cu excepția permisului de conducere, despre care a declarat că i-a fost reținut de către autoritățile germane.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că șoferul figurează în evidențe cu permisul de conducere „cu restricții-reținut”.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,06 mg/l alcool în aerul expirat.

Prin urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a purtat centura de siguranță obligatorie, lipsă documente și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, cu amendă în cuantum de 3.190 lei.   

Totodată, în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de