Pompierii civili de la Brodina şi cei de la Serviciul Privat Forestind SA Falcău vor reprezenta judeţul la concursul regional


Intră acum și în grupul de

Localitatea Brodina a fost duminică, gazda etapei judeţene a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă, concurs organizat de către Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, concursurile profesionale ale serviciilor voluntare şi serviciilor private pentru situaţii de urgenţă din România au ca obiective : dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă; dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Concursurile constau în următoarele probe: ştafeta 4×100 m; pista de îndemânare şi viteză; dispozitivul de intervenţie.

La startul acestei competiţii s-au prezentat 13 echipaje, respectiv Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor: Bosanci, Brodina, Cârlibaba, Breaza şi Boroaia şi Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă ale societăţilor: SC Forestind SA Falcău şi SC Omni Market SRL Suceava.

În urma desfăşurării celor trei probe, la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă pe locul I s-a clasat S.V.S.U. Brodina; locul II – S.V.S.U. Cârlibaba; locul III – S.V.S.U. Bosanci; locul IV – S.V.S.U. Breaza; locul V – S.V.S.U. Boroai iar la Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă primul loc a revenit S.P.S.U. SC Forestind SA Falcău, pe locul secund clasându-se S.P.S.U. SC Omni Market SRL Suceava.

Toate probele s-au desfăşurat în condiţii de maximă siguranţă, fair-play şi disciplină sportivă.

Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome, cupe şi premii, primii clasaţi, urmând să participe la faza interjudeţeană ce va avea loc în luna iulie la Suceava, unde vor fi prezenţe primele clasate din celelalte judeţe ale Moldovei.


Intră acum și în grupul de