FOTO // Ţigări în valoare de peste 65.000 lei au fost confiscate la segmentul de frontieră sucevean


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit aproximativ 5.800 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, țigările de contrabandă au fost descoperite la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Ambel cazuri au avut loc în data de 6 noiembrie.

Astfel, sursa citată arată că în data menționată, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a observat un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat  mai multe colete voluminoase, spre un autoturism care staționa în zonă.

Polițiștii de frontieră au încercat să rețină persoanele în cauză, însă bărbații au abandonat coletele și au fugit în pădure, iar autoturismul a demarat în trombă spre localitatea Sălaș.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Comunicatul Poliției de Frontieră menționează că la fața locului au fost descoperite zece colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.548 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 64.912 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi, au mai fost descoperite țigări de contrabandă în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Astfel, în jurul orei 06.00, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român  I.S., în vârstă de 36 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Prin urmare, a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în cutii de prăjituri şi cereale, cantitatea de 246 pachete cu ţigări, deprovenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 369 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.


Intră acum și în grupul de