Țigări în valoare de peste 170.000 lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni. Persoanele care le transportau au reușit să fugă

Polițiștii de frontieră suceveni au identificat, în apropierea frontierei cu Ucraina, un grup de contrabandiști care transportau colete cu țigări de contrabandă. Persoanele respective au reușit să fugă, pe când țigările au font confiscate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, evenimentul a avut loc marți seara.

Astfel, în jurul orei 20.50, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre un autoturism care staționa în zonă, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit, iar şoferul autoturismului a demarat în trombă spre localitatea Straja.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au executat patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată persoanele nu s-au oprit, iar  şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit în localitate.

Despre caz au fost anunţate şi autorităţile ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, mai arată sursa citată.

În zonă au fost descoperite opt colete cu țigări, iar în autoturismul de teren un alt colet, marfă ce a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 14.600 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 170.800 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.

loading...