Primăria are fonduri până în august-septembrie pentru plata salariilor profesorilor


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană are în prezent fonduri pentru plata salariilor cadrelor didactice până în lunile august-septembrie, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a arătat că pentru asigurarea lefurilor profesorilor din municipiu mai trebuie alocate până la sfârşitul anului încă 2-2,5 milioane de lei. „Avem fonduri până în august-septembrie”, a spus Lungu într-o conferinţă de presă.

Edilul-şef al Sucevei a ţinut să precizeze că Primăria este doar un distribuitor al acestor sume de bani către profesori, iar fondurile necesare trebuie să fie asigurate de Ministerul Educaţiei. El a subliniat că a primit asigurări că se va face o rectificare bugetară în plus, astfel încât să fie achitate salariile cadrelor didactice.

Întrebat dacă profesorii suceveni vor primi salariile pe concedii, Lungu a spus că acestea vor fi achitate. „Pentru vacanţă avem banii. Din august nu avem”, a mai declarat primarul.

Două sindicate sucevene din învăţământul preuniversitar au făcut, în urmă cu o săptămână, un apel către autorităţi să ia măsurile necesare asigurării fondurilor pentru plata la timp a salariilor cadrelor didactice pentru concedii.


Intră acum și în grupul de