Educaţie rutieră în rândul elevilor


Intră acum și în grupul de

Activităţile desfăşurate în unităţile şcolare având drept scop educarea tinerilor cu privire la problema siguranţei în trafic s-au finalizat cu două activităţi la nivel de judeţ. Este vorba despre faza judeţeană a concursului ”Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă”, la care au participat echipajele câştigătoare la fazele zonale şi Forumul judeţean „S.O.S. pe şoseaua vieţii”.

Potrivit IPJ Suceava, locul I la concurs a fost obţinut de echipajul de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 6 „Ioan Ciurea” Fălticeni. Locul II a revenit elevilor de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Gura Humorului şi locul III a fost obţinut de echipajul de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 3 „Mihai Eminescu” Rădăuţi.

În cadrul Forumului judeţean „S.O.S. pe şoseaua vieţii” a avut loc o întâlnire a liceenilor suceveni la Şcoala Creştină Filadelfia cu reprezentanţi ai IPJ şi ai Şcolii de Şoferi Auto Sette şi a avut drept scop informarea elevilor cu privire la legislaţia rutieră.

Cu ocazia acestei întâlniri, elevii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au prezentat un mini spectacol de pantomimă pe tema siguranţei în trafic. De asemenea, colegii lor de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” au prezentat un film de scurt-metraj cu titlul “Domino de suflete”.
La finalul întâlnirii, elevii – actori au primit tricouri cu inscripţia “S.O.S. PE ŞOSEAUA VIEŢII” din partea sponsorului evenimentului, Asociaţia Educatorilor Suceveni.


Intră acum și în grupul de