Concursul Interjudeţean de Matematică „Acolada”


Intră acum și în grupul de

Şcoala de Arte şi Meserii Bogdăneşti în colaborare cu Primăria Bogdăneşti a organizat cea de a IV-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Acolada”, concurs adresat elevilor din clasele IV-VIII din mediu rural, la care au participat elevi din judeţele Suceava, Bacău şi Botoşani. Elevii suceveni au obţinut 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III şi 50 de menţiuni. Premiile I, II, III au constat în aparate de fotografiat digitale cu valori cuprinse între 132 – 490 lei, iar menţiunile I, II, III în aparte de fotografiat şi lămpi de camping cu valori cuprinse între 70 – 100 lei.

Premiile şi menţiunile au fost oferite de Asociaţia „DEDEMAN” valoarea totală fiind de 7000 lei. Aceeaşi asociaţie a oferit încă 4000 lei pentru a asigura masa concurenţilor, însoţitorilor şi invitaţilor, numărul acestora fiind peste 200 de persoane. Masa a fost dată la Mănăstirea Bogdăneşti .

S-au mai atribuit menţiuni şi diplome de participare, fiecare concurent primind cel puţin o carte oferită de Editura „Taida” din Iaşi şi Editura „Agaton” din Făgăraş.

„Organizatorii consideră această ediţie cea mai reuşită de până acum, datorită prezenţei numeroase, 128 participanţi şi a valorii concurenţilor, punctajele ocupanţilor locului I fiind cuprinse între 29 – 40 puncte, din 40 posibile. Marele premiu oferit de Primăria Bogdăneşti, în valoare 600 lei a fost împărţit de elevele: Holban Bianca, clasa a IV-a, Cornu Luncii şi Solcanu Mădălina Vasilica, clasa a VIII-a, Bogdăneşi, ambele cu 40 de puncte, eleva Solcanu Mădălina Vasilica fiind câştigătoarea marelui premiu la toate cele patru ediţii”, a declarat directorul Şcolii de Arte şi Meserii Bogdăneşti, Vasile Solcanu.

Comisia de propunere a subiectelor şi evaluare a fost formată din profesorii Popescu Dan – preşedinte, Vieriu Adrian, Amorăriţei Cristian de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, Marchitan Marius de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Boga Silviu de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Iaşi.


Intră acum și în grupul de