Concursul Interjudeţean de Matematică „Acolada”

Şcoala de Arte şi Meserii Bogdăneşti în colaborare cu Primăria Bogdăneşti a organizat cea de a IV-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică „Acolada”, concurs adresat elevilor din clasele IV-VIII din mediu rural, la care au participat elevi din judeţele Suceava, Bacău şi Botoşani. Elevii suceveni au obţinut 5 premii I, 5 premii II, 5 premii III şi 50 de menţiuni. Premiile I, II, III au constat în aparate de fotografiat digitale cu valori cuprinse între 132 – 490 lei, iar menţiunile I, II, III în aparte de fotografiat şi lămpi de camping cu valori cuprinse între 70 – 100 lei.

Premiile şi menţiunile au fost oferite de Asociaţia „DEDEMAN” valoarea totală fiind de 7000 lei. Aceeaşi asociaţie a oferit încă 4000 lei pentru a asigura masa concurenţilor, însoţitorilor şi invitaţilor, numărul acestora fiind peste 200 de persoane. Masa a fost dată la Mănăstirea Bogdăneşti .

S-au mai atribuit menţiuni şi diplome de participare, fiecare concurent primind cel puţin o carte oferită de Editura „Taida” din Iaşi şi Editura „Agaton” din Făgăraş.

„Organizatorii consideră această ediţie cea mai reuşită de până acum, datorită prezenţei numeroase, 128 participanţi şi a valorii concurenţilor, punctajele ocupanţilor locului I fiind cuprinse între 29 – 40 puncte, din 40 posibile. Marele premiu oferit de Primăria Bogdăneşti, în valoare 600 lei a fost împărţit de elevele: Holban Bianca, clasa a IV-a, Cornu Luncii şi Solcanu Mădălina Vasilica, clasa a VIII-a, Bogdăneşi, ambele cu 40 de puncte, eleva Solcanu Mădălina Vasilica fiind câştigătoarea marelui premiu la toate cele patru ediţii”, a declarat directorul Şcolii de Arte şi Meserii Bogdăneşti, Vasile Solcanu.

Comisia de propunere a subiectelor şi evaluare a fost formată din profesorii Popescu Dan – preşedinte, Vieriu Adrian, Amorăriţei Cristian de la Colegiul „Ştefan cel Mare” Suceava, Marchitan Marius de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Boga Silviu de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Iaşi.

loading...