Romică Andreica pune comuna suceveană Moara pe harta cadastrului general din România


Intră acum și în grupul de

Comuna suceveană Moara va face parte dintr-un proiect special care are în vizor introducerea cadastrului general în 11 localităţi rurale din întreaga ţară. Proiectul va fi demarat din data de 13 iulie a.c. şi are ca dată de finalizare data de 13 iunie 2013.

Proaspătul şef al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Suceava, Romică Andreica, a declarat, la prima conferinţă de presă de după instalarea în fucnţie, că proiectul prevede identificarea tuturor proprietăţilor şi a proprietarilor acestora, precum şi înscrierea lor gratuit într-o carte funciară electronică.

Romică Andreica a declarat că localitatea Moara a fost selectată în acest proiect din cauza diversităţii cadastrale de care are parte şi mai ales pentru complexitatea problemelor pe care le-a reclamat de-a lungul timpului. Directorul OCPI a explicat că în ultimii ani la Moara au fost vândute mai multe terenuri, pe care au fost construite sau sunt în curs de execuţie numeroase imobile, în timp ce la intrarea în comună se va realiza în scurt timp un campus universitar.

În cadrul proiectului, măsurătorile şi înregistrarea în cartea funciară electronică vor fi executate în mod gratuit, Andreica aşteptându-se la serioase probleme la confruntarea pe teren atunci când vor începe măsurătorile.


Intră acum și în grupul de